Tabaksschuur2018-11-20T10:22:44+00:00

Project Description

Tabaksschuur

De basiselementen van een oude tabaksschuur en de wensen van de opdrachtgever gecombineerd met de bebouwingsmogelijkheden en welstandseisen hebben ertoe geleid een moderne woning te ontwerpen met duurzame materialen.

Duurzaam wonen

Het dak is als het ware naar het maaiveld gevouwen en loopt naadloos over in de wand. De overige gevels zijn bedekt met verticale houten delen of ingevuld met aluminium puien. De eikenhouten constructie maakt een open en flexibele plattegrond mogelijk. Er zijn een aantal vides gemaakt om binnen de hoogte te ervaren. Deze woning is gebouwd en uitgerust met o.a. extra goede isolatie in de wanden, vloer en dak, een grond warmtepomp en zonnepanelen die de energie opwekken die ook verbruikt wordt. Dit principe heet een NOM-woning (nul op de meter).