BAANWACHTERSHUISJE 48 DOEKEN HANGEN

De doeken hangen, de kraan is aan het graven… de verbouwing van Baanwachtershuisje 48 is begonnen! Dit oude baanwachtershuisje is één van de drie baanwachtershuisjes langs de Pon-lijn in Amersfoort die op de monumentenlijst van de gemeente Amersfoort zijn geplaatst. Twee van deze huisjes zijn door de gemeente verkocht, waaronder dit huisje op de Gerard Doustraat 43.

Aan Architectenburo Mosterman de eer om het ontwerp voor de verbouwing van dit huisje te maken. Ik heb gekozen voor het thema ‘Old meets new’ bij de verbouwing van dit huisje uit 1885. De uitbouw bestaat uit een monolithische vorm, bedekt met een grijze lei. Deze is door een transparante gang subtiel verbonden met het monument.

DIENSTEN

CONTACT

Postadres:
Van Tuyllstraat 38
3829 AD Hooglanderveen

Bezoekadres:
Ruimtesonde 9
3824 MZ AMERSFOORT

M 06 52420490
E info@freekmosterman.nl

Freek heeft meerdere projecten bij ons mogen doen. Dat was een fijne samenwerking! Freek luistert goed naar de wensen, en weet deze samen met zijn eigen professionele kennis en inzichten tot iets heel moois en bijzonders te maken. Freek is zowel op persoonlijk sociaal als op zakelijk vlak prettig om mee samen te werken.
Jeroen Koster

Freek heeft voor ons het ontwerp en begeleiding gedaan voor het onderkelderen van onze tuin en het realiseren van een aanbouw. Wij hebben Freek leren kennen als een kundig en creatieve architect die meedenkt en oog heeft voor detail maar bovenal onze wensen kon vertalen in passende oplossingen. We zijn dusdanig tevreden over Freek dat hij momenteel voor ons meubelen (kasten) ontwerpt om ons interieur te vervolmaken.

Sjoerd Dijkstra
De aannemer was blij verrast over de gedetailleerdheid en volledigheid van de tekeningen waardoor het bouwproces vlot door kon lopen. Dit alles voor prima prijs gezien de kwaliteit en in een zeer prettige samenwerking.
Willem van Burgsteden
Freek is op succesvolle wijze onze begeleider geweest bij de conversie van een oude garage van een jaren 30 huis naar een prachtige extra leefruimte met exceptioneel unieke interieurbouw. Vanaf het eerste overleg, de eerste schetsen tot de puntjes op de i bij de oplevering bleef hij in control. Zowel opdrachtgevers als bouwpartners hebben in het proces aanpassingen, nieuwe gezichtspunten en veranderingen in kunnen brengen, waardoor het eindproduct de signatuur mag dragen van al die partijen. Wij zijn trots op de samenwerking in dit project.
Peter Paul A.F. van Bennekom