Inspiratiewoning De Lichtenberg2018-11-20T10:23:01+00:00

Project Description

Inspiratiewoning De Lichtenberg

De Gemeente Amersfoort heeft mij gevraagd om een inspiratiewoning te ontwerpen op het terrein van het voormalige ziekenhuis De Lichtenberg. Een prachtige opdracht die ik samen met Architectenburo Archivice heb aangepakt. Het kavel dat we hebben gekozen, ligt op de hoek van de Elisabeth Postlaan en Hugo de Grootlaan. Opdrachtgever, locatie, bouwstijl en budget zijn belangrijke onderdelen voor een goed ontwerp. Geen ontwerp zonder opdrachtgevers dus die hebben we verzonnen. Elisabeth, creatief dichteres, en Hugo, rechtsgeleerde, met hun zoon Freek zijn de bewoners van dit moderne woonhuis.

Kwaliteiten van buiten naar binnen trekken

Zichtlijnen, bezonning en enkele gestelde randvoorwaarden bepalen deels de gevelindeling zodat alle kwaliteiten van buiten naar binnen worden getrokken. Zo is bijvoorbeeld de tweede verdieping opengewerkt naar het bos Klein Zwitserland en de hoge transparante entree creëert een zichtlijn naar de achtertuin.

Informatie en verkoop van de kavels, zie https://wonenopdelichtenberg.nl/